Skip to main content

Klein Peerkentocht

Klein Peerke

04 november 2018

Klein Peerkentocht

4 november 2018

Deze wandeling is genoemd naar historisch figuur Petrus Van Gorp, geboren te Ravels in 1809, en voorvader van de stichter van WSV De Korhoenstappers. Petrus was door zijn lengte van 2m18 en zijn enorme lichaamskracht de bron voor vele volksverhalen.  Er is over hem een Wikipedia-pagina en zijn klompen zijn nog te bezichtigen in het Taxandriamusem te Turnhout. WSV De Korhoenstappers vzw, in samenwerking met de VVV en Promotie Oud-Turnhout zijn er weer in geslaagd geweldig mooie wandelingen uit te zetten in en rondom Oud-Turnhout. Voor de “regelmatige” wandelaars is het van belang op te merken dat de Klein Peerkentocht meetelt voor de Walk 2 Gether-tochten. Er kan gewandeld worden over diverse afstanden, nl. 5-7-12-16-20-25-32 km. Voor iedereen - ook voor de minder mobiele medemens - is er een keuze te maken. Naargelang de afstand die u kiest, wandelt u langs het bosreservaat Den Doolhof waar de natuur nog vrij spel krijgt en het toch opvallend stil en rustig is. Ook een plaatselijke bijzonderheid is de Echelkuil, waar dokter Smagghe in de 19de eeuw medicinale bloedzuigers kweekte.  En natuurlijk het Natuurreservaat Landschap De Liereman, een van de toppers in de lijst van Belgische natuurreservaten. Het is één van de oudste beschermde natuurgebieden van België.  Hier wandel je tussen kurkdroge landduinen en kletsnatte veenmoerassen. De Liereman is ook een erkend stiltegebied.
In al deze gebieden wemelt het van de flora en fauna. U kunt dat het beste zelf komen ervaren! Op de diverse afstanden zijn er controleposten, waar u tegen democratische prijzen iets kunt consumeren. De organisatoren horen na uw wandeling graag hoe u de wandeling hebt ervaren. Van de reacties kunnen wij als organisatoren voor de komende wandelingen lering trekken. Dus aarzel niet uw zienswijze kenbaar te maken!
Van harte welkom in De Heischuur, Schuurhoven 2 in Oud-Turnhout. U kunt uw wandeling beginnen tussen 07.30 uur en 15.00 uur.

Info

datum 4 november 2018
plaats De Heischuur
Schuurhoven 2
2360  Oud-Turnhout
vertrek tussen 7:30 en 15:00
afstanden 5-7-12-16-20-25-32 km