Skip to main content

Suskes Klompenpedje

zaterdagwandeling

05 oktober 2019

Suskes Klompenpedje

Zaterdag 5 oktober 2019

 

 

Tweede zaterdagwandeling

Afstand: 7 km

Vertrek: 14:00u

Startplaats: Hollandershoeve, Turnhoutseweg 46, Reusel (NL)

 

Met veel genoegen hebben wij op 3 augustus  mogen vaststellen dat het nieuw clubinitiatief, de zaterdagwandelingen, door de leden goed ontvangen is. Onze tweede editie brengt ons naar de Hollandershoeve, juist over de grens, bij een prachtig en uniek natuurgebied, het Beleven. We maken daar een wandeling van zeven kilometer onder leiding van onze gids Co. 

Het Beleven

De uitspraak gaat vaak fout, maar met een streepje ertussen 

gaat het beter: Bele-ven. Er valt hier inderdaad veel te beleven, zeker als je vogelaar bent. Zandpaden doorkruisen het gebied met brede bermen en houtsingels. Het Beleven ligt in een komvormige laagte. En dan te bedenken dat hier tot voor kort alleen maïsakkers lagen. De diepe ontwateringsloten zijn gedempt en de verrijkte grond is grotendeels verwijderd. Dit natuurgebied bestaat pas sinds 2008!
Vooral voor vogelaars is dit een zeer interessant stukje natuur. De liefhebbers zorgen maar beter dat ze voorzien zijn van verrekijkers, fotomateriaal enzoverder. Er zijn enkele prima vogelkijkhutten voorzien.

Kinderboerderij

U moet eigenlijk babysitten op uw kleinkinderen op zaterdag 5 oktober? Dat is geen geldig excuus, want uw nageslacht zal zich geweldig amuseren in de kinderboerderij aldaar, in de speeltuin en bij de schattige beesten.

Pannenkoeken

De wandeling heeft vast uw appetijt aangescherpt! U hoeft niet eerst naar huis en uw kunsten uitvoeren aan uw fornuis om uw honger te stillen.  Strijk neer in de Pannenkoekenhoeve, en kies uit meer dan 80 verschillende pannekoeken. Door de code hiernaast te scannen, kan u alvast kiezen uit hun menu.