Skip to main content

FAQ

De wandelsport trekt u aan, maar u zit nog met een aantal vragen vooraleer u wil toetreden tot een club?  Of zit u nog met een beetje drempelvrees?  Om u gerust te stellen hebben wij hieronder enkele van de meest gestelde vragen reeds beantwoord.  Staat uw vraag er niet bij? Mail gerust naar onze voorzitter, hij beantwoordt graag uw vraag: michelvangorp@skynet.be.  Of vul het formulier in, onder het kopje "CONTACT".

Veel gestelde vragen

 • Waarom zou ik aansluiten bij De Korhoenstappers?

  De aansluiting omvat ook het lidmaatschap bij WANDELSPORT VLAANDEREN vzw.

  Op vertoon van je lidkaart heb je korting op het inschrijfgeld bij elke wandeling. In 2018 betaal je dan 1,10 € in plaats van 1,50 €.

  Je bent verzekerd bij deelname aan alle wandeltochten.

  Je kan de wandelkalender “WALKING IN BELGIUM” met een fikse korting aanschaffen. Dit boek is de bijbel van de Belgische wandelaar en beschrijft meer dan 2000 erkende wandelingen.

  Je ontvangt driemaandelijks “Het Korhoentje", ons clubblad met alle info over onze eigen organisaties, verslagen over onze bijeenkomsten en allerlei nuttig nieuws.

  Je kan deelnemen aan gratis wandelingen. De club biedt hun leden enkele malen per jaar (4 keer in 2018) een gratis wandeling aan. Als lid betaal je dan geen inschrijfgeld, en je krijgt er meestal ook nog een basisconsumptie bovenop.

  Je kan deelnemen aan onze busreizen. Zo neem je in clubverband deel aan organisaties van bevriende clubs op mooie locaties. Die zijn soms ietwat verderaf gelegen.

 • Hoeveel kost dat, de wandelsport?

  Niet alleen hebt u gekozen voor de een van de meest gezonde en relaxerende sporten die er bestaan, ze is ook voor niemand echt financieel belastend. (Tenzij u er zoveel tijd aan wil besteden dat u niet meer toekomt aan geld verdienen.)
  Lidmaatschap van De Korhoenstappers is bepaald op 15,00€ voor 2019. Dat bedrag wordt door de meeste mutualiteiten helemaal terugbetaald.

  Wanneer u aan een wandeltocht gaat deelnemen, betaalt u, als lid 1,10€ in plaats van 1,50€ inschrijfgeld. En dat zijn eigenlijk de enige noodzakelijke kosten.
  Vanzelfsprekend kan u bijkomend nog flink investeren in wandelattributen, technische kledij voor alle weertypes, schoenen op zonne-energie en schimmelwerend ondergoed. Als het er nog niet is, zal het wellicht binnenkort op de markt verschijnen. Om maar te zeggen dat er een groot aanbod voor de wandelaar voorhanden is in de speciaalzaken.

  Verder kan u nog wel, als fier lid van onze club, kledij dragen die onze kleuren en ons logo dragen. De artikelen en hun prijzen vindt u in ons tijdschrift, en wellicht binnenkort, op deze site. Als actief lid kan u bovendien deze artikelen geheel of gedeeltelijk betalen met bijeengespaarde stempelkaarten. Meer uitleg hierover bij het antwoord op de volgende vraag.

 • Ik heb bij wandelingen al gezien dat er flink wat afgestempeld wordt. Wat heeft dit eigenlijk te betekenen?

  Het is misschien niet voor alle wandelaars duidelijk bij welke gelegenheden er stempels kunnen verdiend worden en wat men dan met die stempels kan doen. Daarom proberen we hier eens alles duidelijk te maken.
  Er zijn bonuskaarten, en er zijn stempelkaarten en dit is het verschil:

  BONUSPUNTEN
  Leden die zich inzetten bij activiteiten van de club krijgen bonuspunten. Voor een halve dag helpen, krijg je 1 bonuspunt (waarde € 2,50)en de opgespaarde bonuspunten worden “uitbetaald” bij deelname aan busreizen, daguitstappen, BBQ, Valentijn, Eindejaarsactiviteit.
  Als je een clubwandeling of andere activiteit organiseer, krijg je 1 bonuspunt.

  Als je meehelpt bij de clubtochten Paterkenstocht of Klein Peerkentocht (afhankelijk van het dagdeel dat wordt geholpen) krijg je of een ½ punt (half dagdeel) of 1 punt voor die dag meehelpen.
  Voor het bijwonen van en werkvergadering krijg je ook 1 bonuspunt.

  STEMPELKAARTEN
  Je stempelkaart moet je laten afstempelen als je bij een andere club gaat wandelen. Bij deelname aan de Nordic Walking wandelingen van de club krijg je ook een stempel op je kaart. Eén volle stempelkaart heeft een waarde van € 5,00. De waarde kan worden aangewend bij de aankoop van clubkleding, startvignetten, stempelboekjes en het Jaarboek Walking in Belgium.
  Om de clubuitgaven toch ietwat in de hand te houden, wordt vanaf 1 januari 2018 de inlevering van de stempelkaarten beperkt tot maximaal 2 bladen; dit zijn 48 wandelstempels die tot 31 maart van het daaropvolgende jaar kunnen worden ingeleverd.
  Zowel voor de administratie van de bonuspunten en de stempelkaarten kunt je contact opnemen met de clubsecretaris: karin.peeters2@skynet.be

 • Wat betekent het Walk2Gether-criterium?

  Vanaf 24 februari is de Walk2Gether met een nieuwe formule van start gegaan. De zeven clubs uit de Noorderkempen bieden je de mogelijkheid om met een spaarkaart, een bezoek te brengen aan minstens één van de aangeduide tochten. Ongeacht welke afstand je ook kiest, de spaarkaart is altijd geldig!!!

  Zij die op stap gaan om de spaarkaart vol te krijgen binnen het vooropgestelde jaar, zullen vast verstelt staan hoe mooi de natuur is in de Noorderkempen.
  Een echte aanrader!!!

  De spaarkaart

  Hoe gebruik je de spaarkaart? Deze kaart is onderverdeelt in zeven vakken , die elk een logo van de deelnemende clubs bevat.
  Neem je deel aan één van de twee aangeduide tochten die door de club worden vooropgesteld, dan krijg je een stempel op de aangeduide plaats.
  Spaar deze kaart op één jaar vol en ruil je volle kaart om in Essen op zaterdag 19 januari 2019, de finaletocht van de Walk 2gether.
  Je krijgt hiervoor een mooie mand met streekproducten!!!

  Het W2G spaarkaart reglement

  1. Deze spaarkaart is PERSOONLIJK, op naam en geldig van 24/2/2018 tot 18/1/2020.
  2. Per deelnemer kan er slechts één spaarkaart ingevuld worden.
  3. U kan starten wanneer U wil, bij elke organisatie vermeld op deze Walk2Gether-Spaarkaart.
  4. Na deelname aan één van de twee tochten van de organiserende clubs en de finaletocht, vermeld op deze spaarkaart, krijgt U op vertoon van uw controlekaart, een stempel.
  5. Iedereen die binnen het jaar 1 STEMPEL IN ALLE 7 VAKKEN verzameld heeft, kan PERSOONLIJK op de finaletocht en na voorlegging van deze spaarkaart, een mooi pakket met streekproducten afhalen.
  6. Het pakket wordt enkel en alleen na deelname op de finaletocht uitgereikt.
  De lijst van deelnemende wandelingen vindt u hier: https://photos.app.goo.gl/5Fu6SazoLNpbnkwo7