Skip to main content

Artikel(s)

zawa1

Eerste zaterdagwandeling

3 augustus 2019, Merksplas

Op zaterdag 3 augustus stonden 20 Korhoenstappers aan de toegang van de Kolonie in Merksplas ongeduldig te wachten wat deze wandeling zou gaan brengen. Het was uitstekend wandelweer en de wandeling was zo’n 6 km. Lang.  Onze gids tijdens de wandeling was Martin en gezegd moet worden dat hij die omgeving (streek) met al zijn “ins and outs” op zijn duimpje kent. Niet verwonderlijk, als je zolang als hij in de strafinrichting (al werkend!) hebt doorgebracht.

Op markante punten tijdens de wandeling, vertelde hij met enthousiasme over de bezienswaardigheden. De Korhoenstappers toonden een gewillig oor en vroegen ook Martin diverse keren naar meer details, die hij uiteraard kon geven. Heel interessant!

De natuurliefhebbers hadden het hier ook goed naar hun zin; het landschap was zeer divers, met vijvers die onstaan zijn uit de kleiwinning, prachtige beukendreven afgewisseld met half verwilderd bos.

Aan een verpozing had hij ook gedacht, want hij voerde de wandelaars naar een mooi rustpunt. Bij het Plantencentrum De Kleine Hoeve hebben we een korte stop gehouden.

Om 17.00 uur was de wandeling ten einde en voldaan togen we allen huiswaarts. Niet eerder dan Martin nog eens nadrukkelijk bedankt te hebben  voor zijn inspanningen. We hebben de stellige indruk dat iedereen erg tevreden was over deze clubactiviteit.

Wij zijn blij dat de eerste maandelijkse clubwandeling zo enthousiast is ontvangen en hopen dat ook de volgende wandelingen (het liefst nog met meer clubleden!) ook zo goed zullen verlopen.

 

Bekijk hier de foto's van deze wandeling.