Skip to main content

Artikel(s)

Nieuwe website

Welkom op onze site!

 

Dag beste wandelaar, laat toe ons even voor te stellen !


 

Oud- Turnhout is een gemeente met 13.500 inwoners en behoort, tezamen met Vosselaar, Beerse en Turnhout bij de stadsregio Turnhout. Omdat in onze gemeente geen wandelclub actief was hielden Michel Van Gorp en Karin Peeters op 25 november 2005, onze wandelclub, De Korhoenstappers boven de doopvont. Deze werd erkend door Wandelsport Vlaanderen en bedacht met het nummer A055, wat later omgevormd werd naar 1055.

We weten het: om deel te nemen hoef je niet noodzakelijk lid te zijn van een wandelvereniging, maar een wandelclub heeft tot doel de wandelsport te propageren, stimuleren en mee te beoefenen. Wandelen is geen competitiesport, wandelen doe je voor je gezondheid, het contact met wandelvrienden in de vrije natuur en met respect voor de fauna en flora.

Iedereen heeft wel zijn redenen om te bewegen of tot een wandelclub toe te treden. Van ongeoefende tot ervaren wandelaar, van rolstoelgebruiker tot globetrotter. Jong en oud, van harte welkom ! Goed om weten is dat je altijd verzekerd bent bij elke activiteit waaraan je deelneemt. Het jaarlijks lidgeld bedraagt 12,50 € , kinderen onder de 18 jaar betalen 7,00 €. Het lidgeld wordt door sommige mutualiteiten geheel of gedeeltelijk terugbetaald, vraag ernaar!

Door de positieve, dynamische en gedreven inzet van onze bestuursleden en vele vrijwilligers/leden, kunnen we met fierheid zeggen dat ons ledenaantal de 140 benadert. De kaap van 150 ligt voor ons!

We organiseren jaarlijks twee wandeltochten: de Paterkestocht in het voorjaar en De Klein Peerkentocht in het najaar. Met meer dan 1500 wandelaars, van heinde en verre, die telkens hieraan deelnemen mogen we terecht fier zijn dat deze tochten gesmaakt worden. Zij worden dan ook internationaal aangekondigd ! Op deze dagen kan je ofwel zelf gaan wandelen, ofwel komen helpen als vrijwilliger. Deze “ helpende handjes ” worden beloond met bonuspunten. Over bonuspunten en stempelkaarten kan je er alles over lezen in onze rubriek “ veelgestelde vragen ”.

Daarnaast hebben we jaarlijks vier clubwandelingen, in en om Oud- Turnhout van om en bij de 7 km. Deze wandelen we op een gezapig tempo, zodat iedereen mee kan, met nadien een hapje en een drankje. Dit uiteraard zonder verplichting.

Op geregelde tijdstippen wordt een bus ingelegd aan een voordelige prijs, om naar een andere wandelclub te rijden die een tocht organiseert. Dit jaar staan Stavelot, Knokke – Heist, Brugge en Moerbeke – Waas op onze agenda.

Nordic Walking staat ook op ons programma. Om de 14 dagen trekken we erop uit met dezen die geïnteresseerd hierin zijn, wat niet wil zeggen dat ook anderen verwacht worden.

In de maand mei gaan we, zoals elke goede wandelaar, te voet naar Scherpenheuvel en met de bus terug. Zowel jong als oud, kan mee wandelen, ook hier weer aan een gezapig tempo!

Ook engageren we ons bij plaatselijke activiteiten, waaronder enkele met de Sportdienst De Hoogt 2360 van Oud- Turnhout.

 

Michel Van Gorp.