Skip to main content

Artikel(s)

Te Gekke Veertocht

Dinsdag 1 oktober 2019

Te Gekke Veertocht
Startlocatie:
Bezoekerscentrum De Liereman, Schuurhovenberg 43, Oud-Turnhout
Starten: tussen 7u30 en 15u

Emotionele effecten
Wij wandelaars weten het al langer: samen bewegen is een wondermiddel. En dat is niets overdreven. Enkele pientere jongens in verschillende overheidsdiensten die dat ook doorhadden, bundelden hun krachten om meer mensen aan te zetten op deze manier niet alleen hun fysieke maar vooral ook hun geestelijke gezondheid te bevorderen. En zo ontstonden de Te Gekke Veertochten, een initiatief over heel Vlaanderen, waar ook de Korhoenstappers aan mee doen. Tijdens een wandeling kun je fijne gesprekken hebben met vrienden of familie, zodat je zorgen van de baan zijn en je er weer tegenaan kunt.

Depressie en beweging
Uit onderzoek aan Yale University blijkt dat wie aan een depressie lijdt, maar aan lichaamsbeweging doet gemiddeld 3,75 minder slechte dagen heeft per maand dan niet-sportieve leeftijdsgenoten. Wie 2 tot 3 keer per week een fysieke inspanning doet, heeft over het algemeen een betere geestelijke gezondheid dan wie minder vaak traint.
We nodigen nogmaals de Vlaamse wandelaars uit het Landschap De Liereman te ontekken. Ze kunnen er aan de hand van drie onderling te combineren wandellussen door de heidevelden en de golvende graslanden en blinkende vennen dwalen. Je ‘hoort’ er de stilte. De wandeling wordt georganiseerd door de Korhoenstappers Oud-Turnhout in samenwerking met Wandelsport Vlaanderen en Natuurpunt.

Foto's