Skip to main content

Artikel(s)

Scherpenheuvel 2018

Verslag voettocht Scherpenheuvel

12 mei 2018

Te voet naar Scherpenheuvel.

Met iets meer dan een dozijn, 14 om precies  te zijn, vertrokken we om 7u in de morgen in Kasterlee voor een tocht van 40 km naar Scherpenheuvel.

Amper het dorp verlaten, naderden we op een zandweg, bijna geruisloos een pas omgeploegd veld, waar we nog juist twee heel jonge reeën het bos zagen invluchten.  Onze dag kon al niet meer stuk !

Het gehucht Goor voorbij, langs de Ark van Noë naar het Kempisch kanaal, waar de eerste stop gepland was aan een visvijver.  Karin, Michel en twee fijne mensen van de Pompoenstappers, ontvingen ons met krentenbrood, rijkelijk belegd met kaas. Koffie of thee als drankje.

Aan de oever van het kanaal, zat een jonge familie ganzen, vader en moeder met een twaalftal kleintjes van de ontluikende dag te genieten.  Hoe mooi kan een dag toch beginnen !

Het shoppingcenter in Olen voorbij en de nieuwe brug over het Albertkanaal, kwamen we in Oevel aan onze tweede stop café Lindenhof.  Via de voordeur binnen, vertrekken deden we via de achterdeur naar Westerlo. Langs een prachtige rechte dreef en de abdij van Tongerlo, werden we aan de brasserie Sooi van ‘t Hof verwelkomd. Na de lekkere tomatensoep met ballekes en de gezellige muziek die er klonk, stonden daar nog een tiental wandelaars klaar,  waaronder Michel en Karin, die ons zouden vergezellen naar onze eindbestemming.

Via de tunnel onder de drukke baan, Westerlo- Aarschot, wandelden we door het dichtbeboste gebied van de prinsen van Merode, naar Mie Maan waar we met open armen door een Korhoender verwelkomd werden, daar nog iets gedronken en partjes geschilde appel, ons voorgeschoteld door de fijne mensen van de Pompoenstappers.  Met 25 stappers gingen we onze laatste 12 km langs slingerende paadjes, door het glooiende landschap van Vlaams Brabant. Inmiddels scheen de zon volop. We hadden nog een laatste tussenstop met cola, appels, bananen en zoete wafels.

En ineens, daar in de verte zagen we de toren van de basiliek!  Na een tocht langs stille dorpen, omgeploegde akkers, weidse velden, mooie bossen en nieuw aangeplante wijnstokken, kwamen we Scherpenheuvel binnen om 17u30. In het centrum werden we onthaald met  applaus door mensen die op een zonnig terras van hun drankjes genoten. De kraampjes met kaarsen en moppen zijn er nog. De mis die werd opgedragen was druk bezocht. Marcel Cars bracht ons weer veilig naar de opstapplaatsen na een gezellige dag onder een stralende zon !

Bekijk ook de foto's van deze dag!

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Martin

.