Skip to main content

Artikel(s)

Vl W Lkl

Vlaanderen Wandelt Lokaal

27 juni 2021

  Wanneer
zondag 27 juni 2021 
Starten tussen 07u00 en 15u00
Laatste aankomsttijd 17u00
   Waar
Sporthal de Hoogt, De Hoogt 20, Oud-Turnhout
   Voor Wie
Voor jong en oud, 
Oud-Turnhoutenaar of niet.
   Prijs
€ 1,5 voor leden, € 2,5 voor niet leden

 

De laatste zondag van april bindt iedere wandelaar traditioneel zijn stapschoenen aan voor VLAANDEREN WANDELT. Dit jaar doen we dat echter op zondag 27 juni.
Onder het motto #iedereenwandelt zal de organisatie doorgaan onder de naam VLAANDEREN WANDELT LOKAAL. Het concept is heel eenvoudig. Vlaanderen massaal aan het wandelen krijgen bij al onze plaatselijke wandelclubs. Vanuit meer dan 100 steden/gemeenten wordt een lokale wandelactiviteit opgezet, waarbij iedereen met volle teugen de schoonheid van hun eigen achtertuin kan (her)ontdekken.
Van de fascinerende Westhoek, het walhalla van de Vlaamse Ardennen, de glooiingen van het Pajotse Brueghellandschap, de stiltegebieden in de Schelde- en Rupelstreek, de groene rand rond Brussel tot Bosland in Limburg: er valt ontzettend veel te ontdekken in Vlaanderens mooiste, weidse en zelfs een tikkeltje woeste landschappen. Zonder afbreuk te doen aan de niet opgenoemde regio’s, want ook daar schuilt achter ieder hoekje een verrassend zicht of charmant plekje.
Gezien de aanhoudende Covid-perikelen ditmaal geen massa-evenement ... maar een gezellig, kleinschalig en vooral Covid-proof lokaal wandelinitiatief onder eigen clubleden en de lokale bevolking uit onze eigen omgeving. Keuze uit een ruim aanbod verspreid over 100 locaties in Vlaanderen, waar zowel de occasionele wandelaar als de fervente langeafstandswandelaar volop aan zijn/haar trekken komt.
Diverse clubs werken daarnaast ook nauw samen, waarbij meerdere omlopen op elkaar zullen aansluiten. Dit biedt de kans om van het ene parcours op het andere over te stappen en meerdere clubs tijdens Vlaanderen Wandelt Lokaal te combineren.
Bij het neerpennen van deze woorden is het nog steeds onduidelijk of Vlaanderen Wandelt Lokaal op zondag 27 juni 2021 effectief kan doorgaan. We gaan ervan uit dat wandelaars eindelijk de kans krijgen om officieel te wandelen vanuit een startzaal met inschrijving, scanning en afstempeling. 
 

Foto's