Klein Peerkentocht 2023

Klein Peerkentocht 2023

Klein Peerkentocht Oosthoven
Komt ge naar Oud Turnhout? Zo werd ik verlekkerd door Babske om aan de wandeling van de Korhoenstappers deel te nemen. Antwoord was ja als ik daar met het openbaar vervoer geraak. Dat ging dus en met de snelbus tot Turnhout en de bus Turnhout-Mol zou ik er met een overstaptijd van 2 minuten geraken. Dat verliep allemaal heel vlot tot ik in Oud Turnhout stond en de wandelpijltjes al zag hangen. Die zouden me wel naar de start brengen dacht ik; Dus volgen maar. Maar die pijltjes gingen het dorp uit en een bos in. Hmmm, twijfel. Beter maar naar de baan terug en de autopijlen volgen. Die zouden me zeker en vast wel op de juiste plaats brengen. Dus terug naar de kerk en die grotere pijlen volgen over een lange rechte baan tot ik in Oosthoven kwam. Een gehucht van Oud Turnhout. Laat nu net hier de start zijn ook. In de zaal botste ik al snel op wandelmakkers Ludo Maes en Walter Maes, Nicole Smet en Sylvia Philips . Die twee laatsten gingen voor de 12 km en de eerste samen met mij voor de 18 km. Het parcours zelf was heel mooi, veel bos en veldwegen met prachtige bruine en gele bladerdekken die nog niet van de bomen gewaaid waren dus leverde die hel veel schone foto’s op.
We kwamen door het Doolhof een bosrijk gebied, en langsheen de Liereman. Door deze laatste gingen we niet door want parcours moest omgelegd worden door de overvloedige regenval. Nu die viel vandaag ook veelvuldig uit de hemel. Vooral op de open stukken werden we echt doornat. Regenbroek hield niet alles tegen maar gelukkig was het niet te koud. De controlepost was een scoutsterrein Ansarat genaamd. De eerste keer was het zaaltje te klein voor de bende maar op de volgende doorkomst was er wel plaats genoeg. Ik vermoedt dat heel wat wandelaars naar de kleinere afstanden terug gedraaid zijn door het slechte weer. Nu goed, wij zijn echte rotten in het vak (en als het zo nog veel blijft regenen nog rot ook🤪) dus wij gingen er door.
Na de tweede doorkomst kwamen we door Oud Turnhout zelf, daar waar ik de pijltjes al gevolgd had tot aan het bos. Nu merkte ik dat ik daarstraks beter wel door had kunnen gaan want van hieruit was het nog maar drie kilometer naar de start en aankomst terug. Wel heel natte kilometers door open velden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *