Mechelen in den doenker

Mechelen in den doenker

Busreis Mechelen in den doenkere

Onze laatste busreis van het jaar 2023 ging naar Mechelen in den doenkere, we zijn gewoon om op zondag te rijden maar deze keer was het zaterdag om 14u efkens aanpassen. Met 29 leden en enkele niet leden vertrokken we onder begeleiding van een nieuwe chauffeur Gisele. Na een goed uurtje rijden en Gisele wegwijs te hebben gemaakt dat ze op het einde de mars pijlen moest volgen kwamen we aan op bestemming. Het was aanschuiven aan de stopplaats van de bussen. Eens we onze kaarten hadden gekregen van Linda of Michel dronken we nog een kopje koffie en ja zulle ook ne goeie braadworst gegeten. Dan vertrok ik samen met Marc, Ann Mie en Linda voor de 7 km richting kerstmarkt. Maar we kwamen bedrogen uit. Er was geen kerstmarkt. Het was dit weekend een belevenis van straatartiesten en muzikanten. Spijtig want we keken toch uit naar de kerstmarkt, maar swat, we hebben ons goed geamuseerd door hier en daar te blijven kijken naar de artiesten, het mooi verlichtte Mechelen , de levende kerststal, de muzikanten met hun vrolijke muziek en de vuurspuwende draak die door de straten ging met achteraf een hele vuurshow die we spijtig genoeg niet hebben gezien maar anderen vertelden ons dat het mooi was. Het spektakel van de avond voor ons was toch de kermisattractie blikken gooien, keiplezant en de knuffels achteraf. Nadat we  gegeten hadden in de burger king waar er nog leden zaten, zijn we op ons  gemakken terug naar de start gegaan om daar nog een streekbiertje te drinken. Stilletjes aan vertrok de ene bus na de andere. Ook wij vertrokken rond de tien uur naar huis. Telkens we een cadeau krijgen van de plaatselijke club wordt deze op weg naar huis verloot in de bus ook nu was dit het geval. Twee gelukkigen gingen naar huis met een fles Gouden Carolus bier. Veilig terug aan de sporthal hebben we afscheid genomen van iedereen en Gisele bedankt voor de veilige reis. Gewoonlijk staat chauffeur Guy voor ons paraat maar deze keer had hij andere taken.

Karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *