Valentijnwandeling 10 februari 2024

Valentijnwandeling 10 februari 2024

De twee eerste Clubwandelingen zitten er weer op. Beiden gingen ze over de Polar Bears tocht. Zaterdag 20 januari, niet zo koud maar wel met een  bevroren ondergrond en bedekt met een laagje sneeuw. Maar het was droog en frisse wind. Het is altijd fijn dat er nieuwe gezichten onze club
komen vervoegen, vandaag dus ook weer!
De Polar Bearswandeling bestaat uit twee delen van 8 km , deze van vandaag vertrok aan de kolonie in Merksplas. De moedigen die kwamen opdagen vonden het wel een fijne wandeling, halverwege de tocht konden we even rusten en wat drinken in de goed verwarmde ijsjeszaak, de Blakhei.
Langsheen oude kleiputten liep een kronkelige weg die ons naar de grens met St.Jozef Rijkevorsel bracht, achter het domein Breebos. Terug op de kolonie moest het beste nog komen, op den dijk van pakweg 2 m hoog, waar de Polen in 1945 zich verschanst hadden opgesteld tegen de aanval van de Duitsers, ter verdediging van Merksplas…Moesten we enkele trappen op en neer gaan, die dus ondergesneeuwd én bevroren waren, handen werden uitgestoken om iedereen veilig thuis te laten komen.
Onze tweede wandeling, de Valentijnwandeling genaamd op 10 februari vertrok aan ijsjeszaak de Blakhei en bracht ons ook weer langs een oude kleiput, ingericht als visvijver tot over de vaart Dessel – Schoten. Hier mochten we een mooi aantal leden verwelkomen met ook weer nieuwe gezichten!
Het was een lekker weertje. Goed en wel de vaart over zaten we in een bos waar de weg herschapen was in een rivier, het stroomde zelfs! Gelukkig konden we hier en daar door het struikgewas naast de (rivier) lopen. Toen we daar naar Zweepes Ven vertrokken begon het lichtjes te regenen, ach onze voeten waren toch al nat. Maria en haar keukenploeg had haar best weer gedaan met een lekkere maaltijd, tomatensoepje vooraf – kippenfricassée met gebakken aardappelen à volontè – vanillepudding met kriekjes. Deze konden we eten aan de mooi versierde tafels waar Karin altijd haar best voor doet.
Martin, die afscheidnemend bestuurslid was, kreeg na de maaltijd van Linda een bierkorf en wat lekkers erbij. Voor hem was het een totale verrassing. Hij bedankte iedereen met een kort wederwoord.

Emcé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *