Paasclubwandeling Geel

Paasclubwandeling Geel

 

Zaterdag 9 april 2022 organiseerde ik een clubwandeling in mijn geboortestad, het mooie Geel. Vertrekken deden we bij  Den Thijs aan sas 9, in mijn kindertijd) was het een bruin cafeetje met een voetbalveld waar de amateurploegskes kwamen shotten. Ook mijn vader in den tijd met zijn ploeg TV Kliniek (vraag me niet hoe ze aan die naam kwamen). Natuurlijk moesten wij altijd mee, maar we hebben daar mooie tijden beleefd en het deed me goed om  deze herinneringen op te halen. Er is natuurlijk veel veranderd, het oorspronkelijk gebouw staat er nog maar nu gerenoveerd en bijgebouwd en omgetoverd tot een brasserie.

Daar vertrokken we voor een wandeling van 8 km, naast de vaart met een groepje van 25 man en met mooie weer, richting Mosselgoren. Een natuurlijk,  moerassig gebied, waar de vogels rustig kunnen broeden. Op sommige plekjes was het wel drassig maar niet om te zeggen tis erg. Eenmaal de Mosselgoren rond liepen we een klein stukje terug naar de Baileybrug. Sommigen van de groep liepen terug richting Den  Thijs. Nog een brug uit den tijd van den oorlog. Eens de brug over daalden we af  terug naast de vaart en deden we een volgend natuurgebied genaamd Neerhelst. Een vrij steil trapje af en het gebied in. We waren zo aan het genieten van het gezelschap en de omgeving dat we het plots in de gaten kregen , oei we zitten verkeerd, verloren lopen kun je daar wel niet.

Dit was nog geen ramp we hebben wel met ons gekakel een mooi hert opgestoten maar niet geschoten, we stapten in tegenovergestelde richting verder maar kwamen dan wel terug aan het trapje. Eens het gebied uit terug naast de vaart en verder naar de brug  van sas 9 oversteken en we zaten terug aan de goeie kant om bij Den Thijs iets te drinken. We hadden een zaaltje voor ons alleen waar we iets dronken en nog op laatste beslist om daar iets te eten. Ondertussen kwam de paashaas weer langs, ja die  kan niet gemist worden met Pasen. 

In ieder geval, deze clubwandeling deed me deugd, om weer meer leden te zien, gezellig babbelen en lachen en nu aftellen naar zondag PalmenMet de jaarlijkse grote kermis van de Kempen in Geel. 

Karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *