BBQ 2022

BBQ 2022

Op 3 september deden we een wandeling in het Grotenhoutbos hielden een barbecue achteraf.
Het Grotenhoutbos is een prachtig natuurgebied dat we nog niet vaak in clubverband bezocht hebben, en de deelnemende wandelaars hadden er dan ook zin in.
De vrees voor de pandemie was blijkbaar echt wel helemaal weggeëbd en het weer was, zoals de hele zomer lang al, warm en droog. Slecht voor de muggen en goed voor de wandelaars. De opkomst was prima: een gezellige en bonte troep Korhoenstappers was van de partij om de flora en fauna van het Grotenhoutbos te gaan bestuderen. Of toch minstens van de sfeer te genieten.
Een gedeelte van de groep was in het Zweepes Ven gebleven om alles klaar te zetten voor de barbecue achteraf. Er moest daar immers ook regelmatig geproefd worden of het bier al koud genoeg was, de wijn moest gedecanteerd worden en het wild geslacht worden om op de gloeiende houtskool gesmeten te worden. Zoiets.
Wij ondertussen maar stappen om onze honger aan te scherpen. Met dichtgeknepen billen snelden we door de Holdiepte, angstig rondkijkend liepen we door de Wolfskooi, en natuurlijk gingen we over de Aardbol naar de Nonnenbossen, waar we zeer ingetogen en plechtig doorschreden. Dan via de Turnhoutse Donk naar de Rotte Del, die ons daar niet kon houden want onze gedachten neigden al stilaan richting barbecue, en onze benen volgden gezwind.
En gelijk hadden ze, die benen, want terug in het Zweepes Ven kwam ons de geur van mmm en slurp al tegemoet. Het werd nog een gezellige avond met veel culinair genot en interessante gesprekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *